zaterdag 5 maart 2011

Lieuwke Loth, biografie

Kunstenaar


Lieuwke Loth heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na haar academietijd heeft ze zich toegelegd op ruimtelijk werk en het oude ambacht bronsgieten. "Beelden zijn echt tastbaar, ze krijgen een eigen ziel en persoonlijkheid. Ik voel me gelukkig als de beelden voor zichzelf gaan spreken.”


Visie

Lieuwke wordt geboeid door culturen die dichtbij de natuur staan. Zij geven hun levenswijsheid vorm. De ziel die terug te vinden is in hun voorwerpen, rituelen en gebruiken inspireert haar. De beelden en tekeningen van Lieuwke Loth zijn dragers van haar fantasie. In haar werk is het menselijke met het dierlijke verweven, zo geeft ze vorm aan de verbinding tussen de mens en de natuur. Door Lieuwkes intuïtieve en associatieve werkwijze ontstaan speelse beelden. Haar werk bezit zowel tederheid als kracht.

Tekeningen en grafiek

Krachtige lijnvoering en helder kleurgebruik zijn kenmerkend voor Lieuwkes tweedimensionale werk.

Brons

‘Ik vind het bijzonder een vak uit te oefenen dat vele eeuwen geleden ook al bestond.’ Bij het ambacht bronsgieten zijn aarde, lucht, vuur en water onmisbare elementen. Ook in Lieuwkes beeldende werk spelen deze elementen een belangrijke rol.

Scholing

1997-2001

Vrije Vormgeving

Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag2003-2004

Bijscholing bronsgieten bij Loek Hambeukers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten