zaterdag 26 juli 2014

Bolvaasje uit porselein handgemaakt voor 1 bloem | Marlies Crooijmans

Deze bijzondere vaasjes zijn ook te koop bij IROK


Porselein is prachtig materiaal. Dat mag je zeker niet zomaar over een kam scheren met ander keramiek. De pure schoonheid , het verfijnde zit in de zuiverheid van materiaal. Het werk met porselein is niet voor iedereen weggelegd. De vaardigheid om subtiele, mooie producten van hoogwaardig porselein te maken, vraagt ervaring en vakmanschap. Alleen daarom kan een specialist als Marlies Crooijmans een ogenschijnlijk eenvoudig vaasje tot een bijzonder object maken.
Voor één bloem
Uit de tuin, de berm of op je rondje met de hond tref je ze: de geknakte eenlingen. Plaats die bloempjes in het handgemaakte vaasje van Marlies en zie hoe mooi eenvoud kan zijn.
Vriendelijk knikje
Het vaasje is handgemaakt van porselein. Het gaat de oven in als een perfect ronde bolletje en kiest door de hitte zelf welke kant het op knikt. Zo is elk exemplaar uniek. De vaasjes zijn blauwwit van kleur.
En dus kun je de vazenkast in de bijkeuken uitruimen. Neem afscheid van de lompe blokker-exemplaren. Gooi de aloude accubak in de glasbak.  Kies liever voor enkele echt mooie en nuttige vazen. In die verzameling is één of een kleine serie van het ‘Vaasje voor 1 bloem’ uitstekend op zijn plaats.

1 opmerking:

 1. Lieve Ingid,
  Dat is nu eens ècht KISS = Keep It Sweet & Simple.
  Móói door z'n pure eenvoud en een schat van een vaasje. Een groepje van 3 bijvoorbeeld met kleine tedere bloemetjes staat heel edel op een mooi gedekte tafel of waar dan ook!
  Liefs en fijne zondagavond nog.
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen