zondag 12 april 2015

BEDANKT

BEDANKT
Ik wil heel veel mensen via deze weg bedanken.

Het is zo fijn om steun te krijgen als je je voor bepaalde dingen inzet en gelooft in positieve veranderingen en de behoefte naar inspiratie voor elk mens in het leven.

Allereerst bedank ik Mart Peters –  organisator en inspirator, dat hij ons begin 2014 benaderde voor deze editie van Europa ontmoet de Maghreb – zijn geloof in het belang van het samenbrengen van mensen, kunst & cultuur – overtuigde ook de Ambassadeur Z.E. Bellouki.

Deze enthousiaste meneer verwoorde zo mooi waarom hij vond dat hij op Mart’s uitnodiging in wilde gaan. Een interessant verhaal over de geschiedenis van Marokko waarbij kunstenaars door de eeuwen heen altijd een belangrijke rol spelen. Zij zijn de ambassadeurs van een land, zei hij.
Hij gaf o.a. aan dat Horst aan de Maas wellicht een kleine gemeente in Nederland was – hij was verrast over de schoonheid ervan en de organisatie van dit bijzondere uitwisselingsproject – maar dat grote veranderingen in de wereld altijd beginnen binnen een kleine kern.

Het gezicht van de Burgemeester van Horst aan de Maas, Kees van Rooij sprak boekdelen. Zijn trots en plezier was eraan af te lezen. We zagen dat de Burgemeester genoot van de avond, zijn aanwezigheid en mooie woorden steunen ons enorm. 

Onze kleine missie als galeriehouders, om graag iets meer te bereiken in het leven dan puur en alleen het commerciële belang. De kunst is een perfect middel om positieve verbindingen te leggen en inspiratie mee te geven aan de bezoekers, dat wordt altijd beloond, maar natuurlijk niet altijd in de vorm van geld.

En dan de Marokkaanse kunstenaars, intelligente mensen met een bijzondere bescheidenheid, een eigenschap waar wij zo van houden. Hun kunst is oprecht en kwalitatief van hoogstaand niveau. Vaak met een onderliggende boodschap.

Maar zonder belangstelling van onze bezoekers en de pers zou het allemaal niet gelukt zijn. 

Daarom ook een speciaal bedankje aan onze trouwe bezoekers – in de galerie en of op de social media – en de pers die het oppikte en in het bijzonder journalist Peter Janssen van Dagblad de Limburger die aanvoelt wanneer hij een expositie moet uitlichten en dit op zijn geheel eigen wijze altijd weer bijzonder verwoordt met interessante achtergrondinformatie.

Kortom, bedankt.
Ingrid Koenen
vlnr Mart Peters, Ambassadeur Dhr. Bellouki, kunstenaar Hakim Ahellal

vlnr Burgemeester K. van Rooij en Ambassadeur Dhr. Bellouki

Ambassadeur Dhr. Bellouki en ik,  Ingrid Koenen

vlnr Dhr. Mart Peters - Burgemeester K. van Rooij en Ambassadeur Bellouki

Kunstenaars en bezoekers & mijn vader achter de camera

vlnr Mart Peters, Ambassadeur Dhr. Bellouki, Burgemeester K. van Rooij, ik en de directrice van het gemeente museum van Agadir
2 opmerkingen:

 1. Lieve Ingrid,
  Complimenten voor het zeer mooi, bijna poetisch neerschrijven van deze blogpost. Het ziet er inderdaad heel gezellig, warm en daarom ook geslaagd uit. Zoiets valt niet altijd in geld uit te drukken maar zoals ze hier zo mooi zeggen: 'Don't under-estimate the ripple effect'. Net als de vele kringetjes op het water van een klein steentje wat erin geworpen wordt, gaat dat ripple effect ook soms op verbazende manier dóór.
  Een welverdiende pluim voor iedereen en al zeker om zo mooi twee culturen te verlinken. Kunst en muziek zijn twee hele mooie elementen om ver over de grenzen heen te kunnen schrijden.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel mooi gezegd Mariette, ik geloof daar ook in. Bedankt. Fijne dag! Groetjes Ingrid

   Verwijderen