zaterdag 11 februari 2012

Afscheid


Op 31 januari 2012 is de kunstenaar Rinus van Bakel (nuenen) op 94 jarige leeftijd overleden. Via Bert van Kol, (kunstenaar uit Eindhoven) kwamen we in 2007 in contact met Rinus van Bakel. Een echte ambachtsman. Bronsgieten, koperdrijven, beeldhouwen, alles met geduld en oog voor detail. Zijn liefde voor de natuur vertaalde hij o.a. in het maken van vogeltjes. Op latere leeftijd werkte Rinus abstracter, zie bovenstaande kip die in vorm vereenvoudigd is tot enkel het silhouet. Rinus was een zachtaardige man. Samen met zijn dochter Tineke kwam hij enkele keren genieten van de collectie in onze galerie. Rinus bedankt voor al het moois dat je hebt gemaakt. (Een gedeelte van de collectie van Rinus, staat bij ons permanent tentoongesteld).

2 opmerkingen:

 1. Lieve Ingrid,

  Ja, zoiets raakt je altijd best wel. Maar Rinus laat veel mooie dingen achter voor iedereen. Fijn dat jullie een permanente tentoonstelling hebben van zijn kunst.
  Lieve groetjes vanuit een koud Georgia met -8°C terwijl het een week geleden nog 24°C was en woensdag ook weer 21°C. Enorme verschillen.

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Mariette voor je reactie. Winterjas en zomerjas hangen bij jullie dus gebroederlijk aan de kapstok ;-)

   Verwijderen